Д-р Георги Галев, който завърши Медицинския факултет на МУ-София със „Златен Хипократ“ през 2020 г., е приет за специализация по патология в световноизвестната Кливланд клиник в САЩ. През последната година д-р Галев специализира патология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда под ръководството на д-р Полина Дакова, като междувременно преминава през многостепенни изпити и интервюта, за да кандидатства за специализацията отвъд океана. За 2021 г. той е единственият българин, приет в престижната клиника, която според класацията на сп. Newsweek се нарежда на второ място в света след Mayo clinic: https://www.newsweek.com/best-hospitals-2021 

Специализацията по патология в САЩ е изключително интензивна и покрива обучение по патология, хематология и трансфузионна хематология, клинична лаборатория и микробиология. Специализантите в Кливланд клиник имат и преподавателски функции в местното висше медицинско училище. Продължителността на обучението е четири години, а след това има възможност да вземат и тясна специалност в областта на патологията за още една година.

„Благодарен съм на преподавателите ми в МУ-София, на д-р Дакова и на колегите ми в Клиничната патология на „Токуда“, защото без отличната базова и специализирана медицинска подготовка няма как да се състезаваш за най-добрите болници в света“, казва д-р Галев. Той е уверен, че един ден ще прилага в България придобития опит в чужбина.

 

Свързани отделения