Началникът на Клиниката по Образна диагностика в Токуда Болница получи нагарада за принос в онкологичната диагностика

С първа награда за принос в областта на образната диагностика на онкоболни бе наградена доц. д-р Галина Кирова, началник на Клиниката по Образна диагностика в Токуда Болница София. Тя бе удостоена с високия приз от фондация Св. Иван Рилски, която си е поставила за цел да помага на онкологично болните у нас и да насърчава развитието на модерно здравеопазване.

На специална церемония в Кемпински хотел Зографски доц. Кирова получи отличието в категория „Образна диагностика” и пластика „Благотворение” на плевенския скулптор и живописец Венцислав Василев. Скулптурата е символ на духа и силата на хората, които се борят с рака. Наградата връчи вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова. „Поклон пред хората с бели престилки, хората, които раждат живот, пазят го, защитават го и са готови да дадат и своя заради чуждия”, каза г-жа Попова като не спести дълбокото си уважение към лекарската професия.

Отличията се присъждат с цел утвърждаване доброто име и професионализма на българския лекар, уточни д-р Елиза Георгиева, учредителка и управителка на фондация "Св. Иван Рилски". Пред многобройните гости на Първите годишни награди на фондацията тя разкри, че изборът на отличените е бил изключително труден и наградите се връчват за наистина висок принос.

Общо шест достойни българи получиха призове за заслуги в диагностиката, лечението и подкрепата за пациентите в нужда. Сред отличените бяха още Неделя Щонова в категорията „Здравна журналистика” за свето предаване „Часът на здравето” по бТВ, д-р Григор Горчев в две категории – „Онкология“ и „Иновации в медицината“, д-р Поля Петева в категорията „Дентална медицина“, Дарин Ангелов в категория „Благотворителност” и Нана Гладуиш в категория ”Пациентска организация” за фондация „Една от 8” в помощ на жените с рак на гърдата.

Свързани отделения