Безплатни прегледи за пациенти с онкоурологични заболявания ще извършват уролозите в края на януари

Високоспециализираната система за роботизирана хирургия Да Винчи ще бъде на разположение в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда от 10 февруари 2016 г. 

Кампания с безплатни прегледи ще предхожда инсталирането на робота. Ще бъдат преглеждани безвъзмездно пациенти с установен рак на простатата, бъбрека или пикочния мехур. Прегледите са насочени към пациенти, които не са преминавали химиотерапия или лъчетерапия и нямат костни метастази. Консултациите ще се извършват на 21, 27 и 28 януари в кабинетите по урология на Токуда. Необходимо е предварително записване на телефон: 02/403 4910 или 02/403 4000.

Д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология и медицински директор в Токуда и екипът му вече са сертифицирани за работа с най-прецизната хирургична техника с Да Винчи. За първите процедури ще пристигне и проф. Корал, който е въвел методиката в Турция, автор е на първите операции с робот в южната ни съседка и е безспорен авторитет в световната медицина.

„Урологията е една от най-бързо развиващите се в технологично отношение медицински области. Предстоящото въвеждане на роботизирана урологична хирургия в Токуда е естествената стъпка в развитието на Центъра по ендоурология, в който щадящите и прецизни техники са основна цел. Пациентите ще могат да получат лечение на същото ниво, което биха получили в най-развитите ендоурологични центрове в света“, казва д-р Давидов.

Роботът Да Винчи е сложна хирургична система, която позволява извършване на минималноинвазивни оперативни интервенции. Системата се използва в няколко области на медицината, но най-често в урологията. Предимствата на роботизираната система Да Винчи са прецизност на движенията на инструментите, минимална кръвозагуба, кратък възстановителен период на пациента, минимални постоперативни усложнения. Роботизираната хирургия има предимства дори в сравнение с лапароскопската. Мониторът на робота дава на хирурга триизмерен образ на необходимия участък с многократно увеличение, което позволява  постигане на изключителна прецизност на движенията.

„Бихме искали всеки един от нашите пациенти при индикации да бъде консултиран за възможностите за лечение с Да Винчи. Вече можем да предложим една от най-прецизните и щадящи хирургични интервенции в урологията”, добавя д-р Давидов.

Безплатните прегледи са насочени към пациенти с онкологични заболявания - рак на простатата, пикочния мехур или бъбрека. През целия месец януари кабинетите по урология в Токуда ще приемат пациенти, които могат да бъдат лекувани с роботизирана хирургия. Освен при онкологични заболявания, роботът е изключително полезен и удобен за извършване на пластични реконструкции в областта на бъбречното легенче и при съчленението на уретера и пикочния мехур и др. 

Свързани отделения