Операциите с робота Да Винчи се извършиха с методичната подкрепа на световноизвестния уролог проф. Кoрал

Двама пациенти с рак на простатата бяха оперирани в Болница Токуда с помощта на най-прецизната хирургия в урологията – робота Да Винчи. За хирургичните интервенции да наблюдава и осигурява методична подкрепа за екипа на д-р Давидов пристигна един от видните и уважавани имена в света на роботизираната урология - проф. Али Кoрал. В ръководената от него програма за обучение по роботизирана хирургия в Университета на Аджибадем в Истанбул (Acibadem University) екипът на отделението по Урология миналата година получи своята сертификация за хирургия с Да Винчи.

Операциите по отстраняване на простатната жлеза преминаха изключително гладко без усложнения, а пациентите имат възможността да се възстановят много по-бързо в сравнение с рутинната отворена хирургия. С робота Да Винчи, който е на разположение на екипа на д-р Давидов в БолницаТокуда, подобни интервенции при рак на простатата, бъбрека и пикочния мехур вече се извършват редовно. Предимствата на робот-асистираната хирургия са в прецизността на метода, сигурността, бързото възстановяване и минималните постоперативни усложнения. 

„Изключително сме горди и радостни, че можем да лекуваме нашите пациенти понай-прецизния, най-малко травмиращ и сигурен метод. Вече можем да гарантираме качество в лечението на рака на простатата, каквото има в най-напредналите урологични центрове в света. Имаме и предимството да получаваме методична подпрепа от едно от най-големите имена в роботизираната урология – проф. Али Кoрал”, заяви д-р КалоянДавидов, началник на отделението по Урология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Проф. Кoрал е пионер в областта на урологията и робот-асистираната хирургия в Турция. Той извършва първите операции с Да Винчи през 2005 г., като от тогава насам има над 1000 роботизирани интервенции при рак на простатата. Проф. Кoрал пръв въвежда и лапароскопската хирургия при рак на бъбрека и простатата в южната ни съседка.Член е на борда на Европейската асоциация по роботизирана хирургия, Европейската урологична асоциация, Американската урологична асоциация и  Турската урологична асоциация, член е на редакторския съвет на Журнал по роботизирана хирургия, ръководи обучения по роботизирана хирургия, участва всяка година в множество научни конгреси.

Свързани отделения