Проф. Галина Кирова е най-вдъхновяващият специалист по Образна диагностика

Красивото лице на българската радиология - проф. Галина Кирова, ръководител на Клиниката по Образна диагностика на Болница Токуда събра най-силна подкрепа в кампанията на CredoWeb Лекарят, който ме вдъхновява

Близо 300 лекари, сестри, фармацевти, здравни експерти и други медицински специалисти гласуваха в Месеца на Образната диагностика от кампанията Лекарят, който ме вдъхновява. Вотът се проведе онлайн в платформата CredoWeb и в него бяха номинирани 16 достойни специалисти, предложени от техни колеги и лечебни заведения от цялата страна.

Целта на кампанията е да даде шанс на лекарското съсловие да излъчи знакови професионалисти в различните специалности, които с примера си увличат гилдията, карат колегите си да вървят напред и да се развиват. Месецът на Образната диагностика продължи от 18 септември до 31 октомври 2019 г. В него право да номинират и гласуват имаха всички, работещи в здравната система специалисти и експерти.

Оспорваната битка спечели началникът на Клиниката по Образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - проф. Галина Кирова.

Тя беше номинирана от екипа на лечебното заведение като лекар, който вдъхновява и едновременно предизвиква уважение, доверие и авторитет сред пациентите и колегите си. Специалист и колега, който винаги е готов да споделя и предава своите знания, да създава общности, които работят за развитието на Образната диагностика в България, да посочва проблемите и да предлага решения за тях.

Нейната номинация бе подкрепена от колегата ѝ проф. Боян Балев с думите: „Тази кампания нямаше да е пълноценна без проф. Кирова, тъй като всички специалисти по Образна диагностика в България ценят високо и търсят нейното професионално мнение“.

Освен признанието на колегите проф. Кирова получава специалната значка на CredoWeb - ЛЕКАР, КОЙТО ВДЪХНОВЯВА. За нея ще бъде заснет и филм, представящ многобройните й професионални постижения.
На втора позиция вотът на колегите постави д-р Любомир Трифонов от Стара Загора


Проф. Кирова владее всички конвенционални и специализирани методики в областта на образната диагностика. В последните години клиничният ѝ и научен интерес е ориентиран и към образната диагностика на сърцето и съдовете. Автор е на повече от 150 публикации в национални и международни списания. Организатор и лектор на редица национални и международни форуми в областта си. Вицепрезидент е на Българска Асоциация по Радиология, заместник главен редактор на научното списание “Рентгенология и Радиология”, член е на редакционния съвет на списание “Ревматология” и списание “Онкологус”. Основател и председател на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология за мандат 2010-2014 г. и член на борда на Европейското дружество по кардиорентгенология.

 

Свързани отделения