Нови безплатни кардиологични прегледи ще бъдат извършвани в японската болница за рискови групи - хора със заседнал начин на живот, наднормено тегло, диабет

Пациентите с кардиологични проблеми и съмнения отново ще имат възможност да се прегледат безплатно в Токуда Болница София. Консултациите са насрочени за оставащите петъци до края на септември (20 и 27 септември). Необходимо е предварително записване на тел.: 02/403 4000 и 02/403 4912.

Във втората фаза на кампанията, посветена на контрола и профилактиката на сърдечно-съдови заболявания, ще се извършват прегледи за рискови групи – хора със заседнал начин на живот, наднормено тегло, диабет, установено високо кръвно налягане. Желаещите да се включат в кампанията ще бъдат преглеждани от водещите лекари от Клиниката по кардиология в Токуда със значителен опит в извършване на инвазивни кардиологични процедури, ехография и ритмология.

Увеличаващият се обем професии с предпоставки за заседнал начин на живот, множество стресови ситуации и нездравословно хранене предразполагат към повишаване на телесното тегло и сърдечно-съдови проблеми  като артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност и др. „Препоръчва се на хората с нездравословен начин на живот, изложеност на стрес и фамилна обремененост да преглеждат редовно сърцето си, защото най-честите здравословни проблеми за тях възникват в тази област. Това е много важно, особено за пациентите с вече установено високо кръвно налягане” – каза д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Токуда Болница. Профилактиката и навременното диагностициране имат съществена роля за овладяване на по-нататъшните проблеми със сърдечно-съдовата система и избягване на сериозните състояния. 

Безвъзмездните консултации са за всички пациенти, подложени на рискови фактори, както и за такива, които се грижат редовно за здравето си. Пациентите с поставена диагноза е необходимо да носят цялата си налична медицинска документация. Направления не са необходими, но е задължително предварително записване на тел.: 02/403 4000 и 02/403 4912.

Свързани отделения