Три нови високотехнологични апарата за физикално лечение вече работят в отделението по „Физикална и рехабилитационна медицина“ на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

Новият апарат за нискочестотни и средночестотни токове повлиява всички видове болки при артрозни и травматични заболявания, както и такива на гръбначния стълб като дискова херния, и други. Електростимулация при периферни и централни парези, причинени от дискови хернии, инсулт и още, е друга характеристика на апарата, който се прилага при стационарна рехабилитация и други пациенти, които посещават отделението по Физикална и рехабилитационна медицина на АСК УМБАЛ Токуда.

Вторият апарат е за ултразвукова терапия с подвижен и стационарен озвучител, който е показан при заболявания на опорно-двигателния апарат, възпалителни и травматични заболявания на гръбначния стълб.

Апаратът за ултрависока честота (УВЧ) се използва при лечение на синузити, отити, тонзилити при деца и възрастни, както и при заболявания на мускулно-скелетната система.

В звеното по „Физикална и рехабилитационна медицина” се предлагат всички методи за физикално лечение, като приоритет на дейността са нетрадиционни методи, които повлияват болката, причинена от различни заболявания.

В отделението, ръководено от д-р Виолетка Икономова, работят още д-р Николета Георгиева – Гетова, д-р Веселин Манолов, д-р Георги Витларов, 16 рехабилитатори и 5 медицински сестри, които екипно обслужват всеки пациент.

Всичко за терапиите и процедури, които се изпълняват в отделението по „Физикална и рехабилитационна медицина” на АСК УМБАЛ Токуда тук.