Преди операцията жената има минус 8 диоптъра късогледство и над 4 диоптъра астигматизъм

Усложнена катаракта на жена от посолството на Пакистан бе отстранена успешно с помощта на новия фемтосекунден лазер в Офталмологията на Токуда Болница София. След първоначалния преглед в кабинетите по Очни болести се установява, че катарактата при пациентката е придружена от минус 8 диоптъра късогледство и над 4 диоптъра астигматизъм. С помощта на новия уред за лазерна хирургия на перде на окото, първите етапи на операцията бяха извършени изключително прецизно. Това позволи съвсем точно коригиране на зрението, включително астигматизмa. Катарактата засяга и двете очи на жената и след две поредни процедури, тя вече вижда чудесно без каквато и да е необходимост от очила.

„В този случай имахме една сравнително напреднала катаракта в комбинация с големи диоптри късогледство и астигматизъм. Фемтосекундният лазер ни позволи да направим изключително прецизни разрези и да разбием лещите съвсем безопасно. Освен всичко, коригирахме астигматизма със специални разрези в роговицата на окото, които отпускат лимба. Новата машина е изключително полезна в такива случаи, защото предотвратява следоперативни усложнения, разрезите са по-малки, не се налага да има шевове и възстановяването е много бързо.” – разказа д-р Алек Топов, началник на отделението по Офталмология на Токуда Болница.

Пациентката изказа големи благодарности на отделението по Офталмология и д-р Топов за успешните операции , които и помогнаха да възвърне нормалното си зрение.

Новият фемтосекунден лазер за катарактна хирургия в Офталмологията на Токуда намалява рисковете при операциите на перде до абсолютния минимум. Благодарение на прецизността му, възстановяването преминава без затруднения, дори в усложнените случаи. Операциите преминават бързо, а възможностите за точно коригиране на зрението са много големи. 

Свързани отделения