Призът бе връчен заради проведения безплатен скрининг на детското зрение на деца и младежи от приемни семейства

Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) връчи специална награда на Отделението по Офталмология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда заради инициативата за скрининг на детското зрение. В рамките на кампанията бяха прегледани деца и младежи от приемни семейства от цялата страна. Отличието е за човещината, подкрепата и грижата към децата с различна емоционалност и различни травми в детството. Всеотдайният екип на болницата демонстрира уважение и загриженост към децата, специален подход и отношение при прегледите.

Наградата бе връчена на специална церемония по случай вторите годишни награди на НАПГ „Спасители на детството”, организирани в Деня на приемния родител и приемната грижа - 1 ноември.

Националната асоциация за приемна грижа е българска неправителствена организация, създадена от приемни родители от страната. Тя обединява усилията на приемните родители, неправителствени организации и партньори за намаляване на броя на изоставените деца и осигуряване на истинско детство за деца в риск от изоставяне или живот в социални домове.

Свързани отделения