Очните лекари в Токуда ще преглеждат безплатно деца преди първия учебен ден

На 10 септември 2011 офталмолозите от японската болница ще прегледат безплатно над 100 деца

Безплатни очни прегледи за деца организира МБАЛ „Токуда Болница София”. Те ще бъдат извършени на 10.09.2009 г. (събота)  от 08.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел. 02/ 403 4000.

„Всяко дете над 6-годишна възраст е препоръчително да бъде прегледано от очен лекар преди да тръгне на училище”, подчертава д-р Веселин Даскалов - началник на отделението по Офтамология в МБАЛ „Токуда Болница София”. Неоткртите навреме проблеми със зрението не само пречат на децата да усвояват учебния материал, но могат да се задълбочат и прогресират като заболяване, алармират специалистите. Над 80% от очни заболявания в ранна детска възраст са лечими, ако съвременното офталмологично лечение започне още в началния им стадий.

Безплатната консултация включва преглед от специалист, изследване на зрителната острота и очните дъна, както и препоръки за лечение, когато това се налага.

Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите. Прегледите са част от профилактичната програма, която МБАЛ „Токуда Болница София” провежда във всички мединицински специалности.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на място или на тел: 02/ 403 4000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Свързани отделения