НЗОК призна, че има и болници за пример, защото си вършат работата добре. Д-р Румяна Тодорова похвали на фона на общата критика получиха неврологичната клиника на МБАЛ „Токуда Болница София".

Редица нарушения в болници в цялата страна са регистрирали от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) при внезапна проверка в почивните празнични дни.Управителят на Касата Румяна Тодорова обяви на пресконференция, че за периода 18-21 април са проверени общо 37 болници, 191 отделения в 13 града, като в 14 лечебни заведения са открити сериозни нарушения по броя на хоспитализирани пациенти. Оказало се е, че в отделенията при примерно 20 легла, са настанени 30 пациенти, а при проверка половината от тях не са били там.Тодорова се похвали още с общо 1457 проверки в болничната помощ от началото на годината до края на март и над 2500 проверки в извънболничната помощ.
 
Тодорова все пак призна, че има и някои болници, които трябва да бъдат дадени за пример като такива, които си вършат работата добре. Похвали на фона на общата критика получиха неврологичното отделение на „Токуда" и педиатричното на столичната болница „Света Ана". 
 
Изпълнителният директор на МБАЛ "Токуда Болница София" д-р Явор Дренски коментира, че японската болница е изградила организацията си така, че обезпечаването на медицинската помощ за пациентите да не се различава в делнични, почивни и празнични дни. Той подчерта, че началникът на клиниката по Неврология доц.д-р Иван Стайков е осигурил не само плановото лечение на вече приетите болни, но и спешният прием и терапия на над 20 души, приети с инсулти през Великденските празници. За целия период на почивните пролетни дни Клиниката по Неврология е работила на пълен капацитет.