Първите трима пациенти бяха оперирани безкръвно под ръководството на опитния гръцки ендоуролог професор Лиатцикос

С модерен метод за минимално инвазивно лечение бяха оперирани трима пациенти с рак на простата в Токуда Болница София. Екипът на отделението по Урология извърши авангардните процедури под ръководството на професор Лиатцикос – началник на отделението по Урология в Университетската болница в Патра, Гърция и консултант на няколко водещи клиники в Европа. 

„При този метод се отстранява цялата простата заедно със семенните мехурчета. Ако карциномът на простатата е открит навреме, имаме възможност да отстраним напълно раковите клетки и да не се налага хормоно- или лъчетерапия.” – каза д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология в Токуда. „Редовните профилактични прегледи след 45-годишна възраст значително намаляват риска от усложнения” – добавя д-р Давидов.

Процедурата трае до три часа, а престоят в болница и възстановителният период са сведени до минимум. 24 часа след интервенцията пациентите могат да се движат свободно, а след няколко дни – да се върнат към нормалния си ритъм на живот.

Авангардният метод беше въведен в Токуда в рамките на програмата за непрекъснато повишаване на квалификацията на медицинските специалисти. Първите три случая бяха предварително обсъдени с проф. Лиатцикос, който ще извършва регулярни визити в японската болница. Всички пациенти със съмнение за заболяване на простатата могат да си запишат час за преглед на тел.: 02/403 4000 и 02/403 4910.

 

Свързани отделения