Симпозиумът е шестата поредна среща на организацията на специализантите по радиология Radiology Together под егидата на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология 

Семинар на тема "Спешна радиология" на организацията Radiology Together под егидата на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология ще се проведе на 2-ри и 3-ти юни в Болница Токуда. Това е шестата поредна среща на организацията от 2006 г. насам и има за цел да събере на едно място специалисти и специализанти в сферата на радиологията и други свързани области, чиято гледна точка е дълбоко ценена.

Събитието за пореден път включва разнообразни лекции, интересни случаи от практиката и интерактивни workshop-ове, които имат за цел да обучат и да допълнят знанията на присъстващите, както и да ги запознаят с новите установени тенденции и препоръки за добра медицинска практика.

Симпозиумът ще има международно участие - гост-лектори от чужбина, което е новост за срещите на Radiology Together. Това е естествен резултат от разрастването на организацията, както и стремежите на младите радиолози да разширяват кръгозора си. Ново за срещата ще бъде и изготвянето на книжка с абстракти, която да запознае регистриралите се предварително с темите които ще се дискутират. Публикуването и ще се осъществи с помощта и съдействието на Медицински университет – Варна. Българското дружество по кардиоторакална рентгенология кандидатсва за CME акредитиране на срещата по системата UEMS.

Организацията на събитието се осъществява с подкрепата на Bracco, Siemens, Bayer, GE и Софтуерна компания. 

Предварителната програма можете да разгледате тук:

Програма

Свързани отделения