"Преди година и половина ме диагностицираха с рак на панкреаса. Просто така – с един преглед. Бях уплашена, много уплашена. Изобщо не знаех какво да правя. Казаха, че спешно трябва да ми се сложи стент на жлъчните пътища. Бях пожълтяла и губех тегло. Това ставало най – добре в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

После всичко стана много бързо. Сложиха ми стента в хирургията на Болница Токуда.

Почувствах се по-добре, но проблемът оставаше сериозен. Отидох да си взема документите, защото в болницата си бяха свършили работата. Тогава д-р Добрева, моята лекуваща лекарка, ми каза, че проф. Драганов  иска да ме види.

Срещата с проф. Драганов беше велик момент. Професорът е прекрасен, тих, интелигентен и много способен човек, който без заобикалки ми обясни какво и как трябва да се направи и аз разбрах, че той ще го направи.

Така и стана. На 24.08.2020 г. бях оперирана от този велик човек. За мен той направи най-тежката и сложна операция, висш пилотаж в хирургията – уипъл.

Той направи всичко, нямах никакви проблеми, възстанових се бързо. Пет дни по-късно бях у дома.

И в болницата продължиха да си вършат работата.

Записах си час за онколог, попаднах на д-р Контилев – млад, начетен специалист, голям професионалист, който знаеше как да си върши работата.

Минах химиотерапията леко, и спокойно, а работата беше свършена професионално.

Сега ходя на прегледи и на скенер през 3 месеца и виждам как тези лекари, тези хора, продължават да си вършат работата, продължават да лекува, продължават да спасяват човешки животи.

Просто така защото знаят как.

Благодаря им."

Десислава Киселова