Медицинска онкология

Цялостна диагностика и лечение на пациенти с онкологични заболявания!

Отделението по Медицинска онкология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се намира на 8-ми етаж, сектор D. Разполага с 45 легла за настаняване на пациенти по клинична пътека и  дневен стационар за еднодневни лекарствени терапии по амбулаторна процедура.

В отделението работят четирима специалисти по медицинска онкология с дългогодишен опит по специалността, с международни специализации във водещи европейски и американски центрове за лечение на рак, с доказан и отличен професионализъм  в лекарствените терапии на солидни злокачествени тумори.

През 2019 г. Националната класация „Най-добрите болници“, инициирана от Българска болнична асоциация, Министерство на здравеопазването и Български лекарски съюз, отличи отделението по Медицинска онкология в Болница Токуда с награда в категория Онкология.

В отделението се извършват пълния обем от съвременни лекарствени методи за лечение на рака като:

  • Неоадювантна химиотерапия
  • Адювантна химиотерапия
  • Палиативна химиотерапия
  • Таргетна (прицелна) химиотерапия
  • Хормонална (ендoкринна) терапия
  • Имунотерапия
  • Авангардни подходи за съчетано лекарствено, лъчево- и имунолечение. 

В отделението по Медицинска онкология има сектор за клинични изпитвания на нови лекарствени терапии, които се провеждат в съответствие с националното и европейско законодателство и при спазването на най-високите етични и медицински стандарти. 

РЕД ЗА ЗАПИСВАНЕ НА КОНСУЛТАЦИЯ ИЛИ ПРЕГЛЕД

Всеки пациент с новодиагностицирано злокачественно онкологично заболяване (от не-хематологичен произход) задължително преминава през първична консултация със специалист по медицинска онкология. Записването за консултация със специалист - медицински онколог става на етаж 1 в болницата, на гише „Информация“ в съответствие с графика на консултантите.

Информация и записване за консултация или преглед можете да заявите и на телефон
02/ 403 4000 или в сайта на болницата.

 Live Q&A по повод Световния ден за борба с рака (04.02.2021) с д-р Ахмед Контилев и д-р Елиз Тазимова:

Video Gallery

picture

Пусни видео

05 "Разчитай на нас на всяка стъпка" - доц. д-р Желязко Арабаджиев, Медицинска онкология

В петото видео от поредицата „Пътеводител на пациентите с онкологични заболявания“ ви запознаваме с ключова фигура в мултидисциплинарния екип за борба с рака - медицинския онколог. „Ние се явяваме като своеобразен диригент в комлексното лечение на пациентите, които са диагностицирани с някои от солидните тумори", споделя доц. д-р Желязко Арабаджиев, началник на клиника по Медицинска онкология.