Медицински клоуни от „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“ отново ще посещават малките пациенти в Клиниката по педиатрия на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

Посещенията ще бъдат два пъти в месеца, като се надяваме те да направят престоя на малчуганите и родителите им в болницата по-лек, да създадат по-ведра атмосфера и поводи за усмивки. 

Смехът е основното лекарство, което медицинските клоуни използват в своята смешна лечебница. Те посещават всяка стая в отделението и прилагат смехотерапия чрез средствата на театъра, клоунадата, пантомимата, фокуси, игри, изработване на фигурални балони, подаръци, оцветяване на книжки и театрални етюди на теми, свързани с правилното хранене и здравословния начин на живот.

ЗАЕДНО С ВЕСЕЛИТЕ КЛОУНИ ОТПРАЗНУВАХМЕ И ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

Медицинските клоуни помагат на малките пациенти да забравят поне за малко болката и страха, възвръщайки усмивките им в трудните моменти.

Медицинската клоунада възниква през 80-те години в САЩ, когато Доктор Хънтър Кампбъл „Пач“ Адамс слага червения нос, облича се като клоун и започва да носи радост и усмивки както на болни, така и на деца-сираци и здрави деца. За него разказва филмът „Пач Адамс“, с Робин Уилямс в ролята на Пач.

Свързани отделения