Малки герои, спасени в Отделението по неонатология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и техните семейства се срещнаха отново с екипа от медицински специалисти и отбелязаха заедно Световния ден на недоносените деца на 17 ноември. Специален гост бе Ники Кънчев, който поздрави всички медицински специалисти, родители и деца.

 

Събитието беше изпълнено с много усмивки, радостни емоции, благодарност и удовлетворение.

 

„Благодаря ви, че в този ден отделихте време да дойдете и да споделим заедно радостта, тя е за децата. Винаги казват, че недоносените деца са герои. Герои са и техните родители, лекари, акушерки, медицински сестри, които заедно преминават по този труден път. Всички деца са много ценни за нас, наше призвание е да се грижим за тях по най-добрия начин“, каза с вълнение д-р Радка Масларска, началник на Отделението по неонатология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

 

„Искам да поздравя всички неонатолози от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и всички български неонатологии, вие давате нов живот на деца, които стартират с трудности, но се оформят като едни от най-големите бойци. Искам да ви прегърна и да ви кажа, че родителите на тези деца много ви обичат и ценят“, каза Ники Кънчев.

 

Неонатологичният екип пожела на всички малки герои, имали по-труден старт в живота, да са здрави и успешни. За доброто настроение на малчуганите се погрижиха медицинските клоуни от „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“

 

Свързани отделения