По време на рисковите месеци, японската болница организира безплатна профилактика за хипертоници, хора с кардиологични оплаквания и всички, полагащи грижи за здравето си

Пациенти с кардиологични проблеми ще бъдат консултирани безплатно в Клиниката по Кардиология на Токуда Болница. Прегледите са насрочени за всеки петък до края на август и ще се извършват от водещите специалисти по инвазивна кардиология, ехография и ритмология на японската болница. Профилактиката е началото на една по-широка и дългсрочна инициатива на лечебното заведение за превенция и контрол на сърдечно-съдовите заболявания. Пациентите могат да следят за следващите етапи на кампанията в медиите и на уебсайта на Токуда на www.tokudabolnica.bg

Високите температури през летния сезон са предпоставка за зачестяване на оплакванията, свързани със сърцето и кръвното налягане. „Препоръчва се предпазване от прегряване, от продължително излагане на слънце в обедните часове и от тежки физически усилия при високи температури.” – предупреди д-р Валери Гелев, началник на отделението по Кардиология на Токуда Болница София.

Профилактичните прегледи имат съществена роля за наврeменното диагностициране на рискови пациенти с установено високо кръвно налягане, наднормерно тегло, диабет, исхемична болест на сърцето, както и за последващото следене на състоянието им с повишено внимание.

В световен мащаб ръстът на сърдечно-съдовите заболявания започва да се овладява, благодарение на усъвършенстването на инвазивната кардиология, честото посещаване на профилактични прегледи и дългосрочното проследяване на състоянието на пациенти с установен катдиологичен проблем. „Това искаме да постигнем и у нас – устойчиво намаляване броя на сърдечно-съдовите заболявания и на случаите с фатален изход, дължащи се на тях.” – казва д-р Гелев. „В това отношение важна роля има новооткритата ангиографска лаборатория в Токуда, където процедури и операции извършват както наши, така и чуждестранни инвазивни кардиолози от най-високо ниво” – допълва той.

Кампанията на Токуда има за цел да създаде устойчива култура на опазване на кардиологичното здраве у нас чрез профилактично следене на състоянието и информираност за начините на лечение и превенция. Повече за предстоящите инициативи на кампанията, пациентите могат да научат като следят информацията на www.tokudabolnica.bg.

Свързани отделения