От тази седмица отделението по Неонатология на МБАЛ "Токуда Болница София" предлага на майките на родените в болницата деца услугата "Инструктор по кърмене". Веднъж седмично сертифицираното медицинско лице ще обучава и напътства майките в тази така важна дейност, която гарантира нормалното развитие и пълноценно здраве на тяхното бебе.

МБАЛ "Токуда Болница София" покани акушерката Елена Василева - професионалист с дългогодишен опит и основател на училище за родители Ма-Ма - да учи майките как да кърмят децата си в рамките на болничния им престой.

Инструкторът по кърмене също така отговаря на всички въпроси и тревоги, които младите родители срещат при естественото хранене на детето си.

"Нашата цел е да отговорим на потребностите на майките максимално пълноценно и да ги подготвим колкото се може по-добре за отглеждането на детето в дома след изписване от болницата. Инструкторът по кърмене е специалистът, който може по най-подхадящ начин да помогне на майката да кърми и да я напътства в трудните моменти", казва д-р Радка Масларска - началник на отделението по Неонатология.

Тя допълва, че след старта на иницативата майките се чувстват по-спокойни и уверени в силите си, което е най-големият принос на новата услуга.

Свързани отделения