В официалното начало на кампанията на 29 септември в Бургас ще участва д-р Сашо Райков, специалист по репродуктивна медицина в Центъра за Асистирана репродукция

Национална информационна кампания „Майка в бъдеще“ се организира от фондация Мечта за дете и фондация Супер Бебе в партньорство с Болница Токуда. Основната цел на кампанията е повишаване на информираността на младите хора, относно възможностите за запазване на репродуктивните им способности до по-късна възраст както чрез здравословен начин на живот, така и посредством съхранение на генетичен материал в условията на високотехнологичната медицина.

Официалното откриване на кампанията е на 29 септември от 11 часа в Културен център Морско казино, Бургас. Д-р Сашо Райков, акушер-гинеколог в Центъра за Асистирана репродукция на Болница Токуда е официален гост на събитието и ще открие кампанията с дискусия по темата за съвременните възможности за запазване шанса за зачеване в по-късна възраст. В представянето ще се включат и Ивелина Рускова, председател на фондация Мечта за Дете, и Елена Терзиева, председател на фондация Супер БЕБЕ.

Допълнително д-р Райков ще извършва безплатни консултации за двойки с репродуктивни проблеми на 30 септември в АГ Кабинет на д-р Милена Мануелян, ул. Гурко 53, Бургас. За прегледите е необходимо предварително записване на тел.: 0889 901 660

Отлагане на планирането на деца е често срещано явление при все повече млади мъже и жени, като причините са различни – от липса на подходящ партньор до ангажираност с образование, кариерно и научно израстване, материална несигурност, психологическа неувереност относно промяната в живота, която налага отглеждането на дете и др. От друга страна забавянето на децата може да се дължи на зачестяващите репродуктивни проблеми както при жената, така и при мъжа.

Независимо от причината за забавяне на забременяването и раждането, е важно младите хора да бъдат информирани относно възможностите, които имат и рисковете при по-късна бременност. Съвременната наука е разработила методи за запазване на репродуктивните възможности и шанса за зачеване, както чрез промяна в начина на живот, така и чрез съхраняване на генетичен материал и други средства на високотехнологичната репродуктивна медицина. С информационна, логистична и консултативна подкрепа, Националната кампания Майка в Бъдеще ще помага за това повече млади българи да имат пред себе си ясна представа какви са техните възможности да запазят шансове за зачеване при рисковете от загуба на репродуктивни способности в по-късен етап на своя живот.   

Кампанията е част от богатата палитра активности на фондация Мечта за дете, на която Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда партнира. Организацията помага на български двойки да се предпазят от стерилитет, като предоставя безплатно консултиране, съдействие относно превенция на репродуктивните заболявания и възможности за лечение. Също предоставя и психологическа подкрепа за семействата  с репродуктивни проблеми.

За да запазите място за откриването на кампанията, пишете на info@superbebe.bg или изпратете лично съобщение на страницата на МАЙКА В Бъдеще.

Научете повече на Facebook страницата на събитието тук: https://www.facebook.com/events/328128478625421

Свързани отделения