След дълго боледуване днес казваме сбогом за последен път на доц. д-р Наталия Стоева, един от най-добрите специалисти по белодробни болести в България и началник на Клиника по Пневмология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. 

Всички колеги и пациенти на доц. Стоева трудно бихме забравили нейния безупречен професионализъм, безкрайната ѝ всеотдайност и непримирост, винаги търсеща най-добрите възможни решения за своите пациенти дори в най-безнадеждната ситуация. 

Помним я като брилянтен клиницист, диагностик и учител на много нейни млади колеги, лекар с огромен опит и принос в областта на пневмологията.

Загубихме невероятен специалист и човек, един от основателите на Болница Токуда и създател на Клиниката по Пневмология в лечебното заведение. С безценна роля при въвеждането на стандарти за белодробна трансплантация у нас при пациенти с напреднали белодробни заболявания. Благодарение на нейната активност през 2014 г. стана факт първата белодробна трансплантация на български пациент във Виена.

С хиляди пациенти със спешни белодробни състояния, бронхо-обструктивни и редки заболявания, за които се бори до последно и беше единствена надежда.

Екипът на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда изказва дълбоки съболезнования на семейството и близките на доц. Стоева.
Тя завинаги ще остане в сърцата и умовете ни!
Дълбок поклон! Прощавай и почивай в мир!

Свързани отделения