Три събития за развитие на специализантите по Радиология предстоят в започващата 2018 година. Очаква се с най-сериозен мащаб да бъде мултидисциплинарна среща на тема „Как да правим проучване“, която ще се проведе в края на пролетта в София. Организатори са д-р Глория Адам, д-р Калина Чупетловска и д-р Радина Радева от Radiology Together – асоциация на специализантите по Радиология. Основна експертна и оргаизационна подкрепа и през тази, както и през изминалите две години, оказва проф. Галина Кирова – председател на Българското дружество по Кардиоторакална рентгенология, национален консултант по Образна диагностика и завеждащ Клиниката по Образна диагностика в Болница Токуда.

В рамките на годината са предвидени още две срещи на Асоциацията. Есенната е на тема „Мускуло-скелетна система“ и ще се проведе във Варна, на територията на друг традиционен партньор – Медицинския университет в крайморския град. Третата е в етап на планиране, като активните участници в Radiology Together канят всички свои колеги да се включат в организацията.

През 2017 г. се организираха три срещи на RadiologyTogether. Те се проведоха в град София, като в тях взеха участие специалисти и специализанти по Образна диагностика (Радиология) и други специалности, както от България, така и от чужбина – Германия, Хърватска, Австрия. Две от срещите бяха в по-малък формат на теми „Онко-гастроентерология в радиологията“ и „Кошмарите на специализанта“. Третата среща на тема „Спешна радиология“ се проведе в рамките на два дни и на нея присъстваха рекорден за асоциацията брой лекари - 90. Целта на организаторите е всеки път темата на събитията да е уникална, като се отнася до различни органи и системи, за да може да се покрият възможно най-много заболявания. Програмата на събитията е структурирана така, че да обогатява знанията, но и да допринася за изграждането на контакти и връзки между колегите. Срещите до настоящия момент са се организирали основно благодарение на подкрепата на Българското Дружество по Кардиоторакална Рентгенология, фирма Bracco-Ewopharma-България и Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, както и със съдействието на Siemens, Bayer, GeneralElectric, Софтуерна компания и Медицински Университет Варна.

Повече информация за събитията на Radiology Together можете да намерите на страницата на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология.

Свързани отделения