С най-съвременния лазер в урологичната хирургия бе оборудвано отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Това е Holmium Pulse 120H, модел 2017 година.

Този апарат има безспорни предимства при минимално травматичното и безкръвно лечение на заболявания като хиперплазия на простата, камъни в уретерите и камъни в бъбреците.

„При лазерното отстраняване на увеличената простатна тъкан процесът на вапоризация е изключително щадящ. Практиката показва, че при пациенти, лекувани с новия лазер, възстановяването е изключително бързо. Катетърът може да бъде отстранен почти веднага, като е възможно пациентът да се прибере вкъщи още в същия ден“, разказва д-р Калоян Давидов, дм – началник на Отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Токуда.

По време на уретероскопия с лазера могат прецизно да бъдат разпрашени камъни по хода на пикочопроводите и така да се избегнат усложненията. При камъни в бъбреците апаратът позволява едновременното провеждане на лазерна литотрипсия и аспирация на парченцата от раздробения конкремент, уточнява д-р Давидов.

С новия лазер и инсталирането на роботът Да Винчи отделението по Урология се утвърждава като водещ Ендоурологичен център в България с богат опит в извършването на модерни, минимално травматични и щадящи оперативни интервенции. 

 

Свързани отделения