Д-р Красен Иванов бе отличен на научното събитие, организирано от клуб "Млад онколог" в Слънчев бряг

С първа награда за най-добър постер в седмия пореден конгрес на Клуб Млад онколог „Предизвикателства и противоречия в медицинската онкология“ бе отличен д-р Красен Иванов от отделението по Гастроентерология на Аджибадем Сити Клник Болница Токуда. Постерът на тема: „Перитонеален порт-катетър за дрениране на асцит при пациенти с напреднали онкологични заболявания“ представи резултати от приложението на иновативно устройство, което улеснява значително менажирането асцитна течност в коремната кухина при определени онкологични заболявания.

Наблюденията до този момент показват, че качеството на живот на пациентите се подобрява след приложение на устройството. Ежедневното източване на малки количества асцит в домашни условия премахва нуждата от регулярни парецентези в болнични условия, намалява дозата на приеманите диуретици и техните странични ефекти. Преминалите досега пациенти през Гастроентерологично отделение на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда показват добро повлияване с редуциране на асцита и субективно по-добро самочуствие и качество на живот.

Лектори в събитието с международно участие бяха водещи експерти в областта на онкологията и гастроентерологията от България, Германия, Италия, САЩ, Кувейт, Австрия, Гърция и Румъния. В програмата бяха включени постерни и интерактивни сесии и дискусии за новите лечения и имунотерапията при рака на белия дроб, дебелото черво и рак на гърдата, както и други теми представящи най-новите постижения в медицинската онкология и интервенционалната гастроентерология - аблация на метастази в черен дроб, първичен рак на черния дроб и др.

Свързани отделения