Шал от фина памучна материя, мостри на специализирана козметика и информационни материали за жени с рак на гърдата, провеждащи лъчелечение подари Фондация „Една от 8“ на пациенти в отделението по Лъчетерапия на Болница Токуда в инициатива, наречена “Розова прегръдка”.

Известната телевизионна водеща Нана Гладуиш, създател на “Една от 8”, и представители на фондацията бяха посрещнати от старши рентгеновия лаборант на Отделението по Лъчетерапия Люпчо Илиев, който прие комплектите. Той благодари за жеста към пациентките и сподели, че би се радвал подобни инициативи да се правят от повече хора, защото те биха могли да помогнат психически на жените, лекуващи се от рак на гърдата.

Нана Гладуиш и представителите на Фондацията успяха да видят и апаратурата в отделението – сред която е пуснатия в действие през пролетта на 2018 г. линеен ускорител от най-ново поколение Halcyon на водещия в света производител Varian. Апаратът прилага съвременните терапевтични схеми с повишена прецизност и бързина спрямо линейните ускорители от предишни генерации.

Екипът на УМБАЛ Токуда, и от името на пациентите на отделението по Лъчетерапия, изказва най-искрени благодарности към “Една от 8” за благородния жест. Пожелаваме им здраве и енергия за много успешни инициативи в името на пациентите! 

Свързани отделения