В навечерието на Световния ден на съня 14 март попитайте специалистите по медицина на съня проф. Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология и Медицина на съня и д-р Анелия Симеонова, невролог в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда своите въпроси

Имате проблеми със съня? Имате близък, който хърка твърде силно? Или просто винаги ви е било интересно точно какво става, когато заспим?

Специалистите по медицина на съня от Болница Токуда ще отговорят на вашите въпроси - задайте им ги в коментар в страницата на събитието или лично по време на Фейсбук LIVE включването на 09.03 от 14 ч.

За да не изпуснете шанса да зададете своя въпрос в ефир, не забравяйте да натиснете бутона “Ще присъствам” (Going), за да получите известие, когато започнем.

 

 Задайте въпросите в страницата събитието или директно по време на LIVE видеото на 9 март в 14 часа.

Експертите по медицина на съня ще отговарят на вашите въпроси за състояния и лечение на:
нарушение на дишането по време на сън

  • двигателни нарушения по време на сън: синдром на неспокойните крака, пероидични движения на крайниците по време на сън
  • безсъние
  • бруксизъм (скърцане със зъби по време на сън)
  • циркадни разстройства на съня- нарушения на съня при работа на смени
  • sиндром на повишена дневна сънливост
  • нарколепсия


Клиниката по неврология и медицина на съня на Болница Токуда разполага с диагностична лаборатория за изследване на нарушенията на съня като специалистите имат висока квалификация, множество проведени международни специализации и дългогодишен опит в диагностиката и лечението на тези заболявания, включително в клинични изпитвания в тази област. Това е един от най-големите в страната центрове за диагностика и лечение на всички заболявания, свързани с нарушенията на съня и бодърстването, които според последната международна класификация са над 60 вида. Тук се извършва прецизна диагностика, ръчно скориране на полиграфските и полисомнографските записи, както и ръчно титриране на налягането при лечение с CPAP и BiPAP, което е златният стандарт в сомнологията.


Заповядайте на третия научно-практически семинар, посветен на междунаросния ден на съня, който ще се проведе в Аулата на Болница Токуда на 14 март от 9 часа.

По време на семинара "По-добър сън, по-добър живот, по-добра планета", организиран от Българското дружество по сомнология, водещи специалисти по медицина на съня от страната ще споделят с вас важна и полезна информация за здравето на съня и ще отговорят на вашите въпроси по темата.