Екипът на Болница Токуда зарадва децата в Педиатрията, ДКЦ Токуда и Детския кът на болницата с подаръци по случай празника им.

За да подарят усмивки на празника им, ст.м.с. на Клиниката по Педиатрия Лидия Маринкова, гл. м.с. на Болница Токуда Мария Борисова и зам.гл.м.с Миглена Сиракова раздадоха подаръци на всички деца в Педиатрията - книжки за четене и за оцветяване, моливи, стикери за смелост и балони получиха най-малките пациенти за своя празник. 

Картинки за оцветяване, моливи и балони посрещаха днес децата в ДКЦ и детския кът. Всеки малчуган си тръгна със стикер за смелост.

Д-р Калин Лисички, началник на Клиниката по Педиатрия пожела на малките пациенти "Да са здравички и никога да не се връщат при нас" - и допълни - "Когато детето Ви е болно, то има нужда от 3 неща - топло легло, топла напитка и топлата грижа на майка си".

Тлантливата млада художничка Ива Трифонова днес дари детски картини на Клиниката по Педиатрия и така направи обстановката там още по-весела и слънчева. "Обичам да рисувам, хоби ми е. И много обичам децата. Да направиш нещо за някого, да го зарадваш е хубаво чувство. Много се радвам, че приехте дарението ми", сподели Ива. "Да са здрави, да не спират да мечтаят, да са любопитни и да са отворени към света", пожела тя на децата.

Ст.м.с. на Клиниката по Педиатрия Лидия Маринкова с радост прие картините и сподели, че е радост за душата да раздваш децата. Тя им пожела здраве и безгрижно детство.

Болница Токуда се старае да прави престоя на децата и семействата им тук по-малко стресиращ и по-позитивен. Стените на детските звена са изпъстрени с приказни герои, мачуганите спят в цветни чаршафи, клоуни ги разведряват всяка седмица, а вече имаме и библиотека с книжки.

От една година при малките пациенти в Клиниката по Педиатрия медицинските клоуни д-р Куку и д-р Пипи прилагат смехотерапия. Посещенията им са ежеседмични и правят престоя на малчуганите и родителите им в болницата по-лек, създавайки поводи за усмивки. Смехът е основното лекарство, което използват медицинските клоуни в своята смешна лечебница. Клоуните посещават всяка стая в отделението и прилагат смехотерапия чрез средствата на театъра, клоунадата, пантомимата, фокуси, игри, изработване на фигурални балони, подаръци, оцветяване на книжки и театрални етюди на теми свързани с правилното хранене и здравословния начин на живот.

За 24 май тази година журналисти от БНР зарадваха с книжки най-смелите пациенти - децата от Педиатрията на Болница Токуда. Така Клиниката стартира своя библиотека. Научете повече тук>

 

 

 

 

Свързани отделения