Поредно обучение за работа със системата за директна визуализация на жлъчно-панкреатичния тракт Spy Glass DS проведе през април началникът на отделението по Интервенционална гастроентерология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда на д-р Петко Карагьозов.

Събитието, в което взеха участие лекари от Русия, традиционно премина с теоретичен модул и практична част. Д-р Карагьозов изнесе две лекции - една за ендоскопска ехография и една за Спайглас. Уъркшопът продължи с 4 процедури на живо с единствената в България система за холангио и панкреатоскопия – SpyGlass DS.

Д-р Карагьозов е сертифициран обучител на системата SpyGlass DS за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка с проведени редица обучения в страната и чужбина. През юни ще обучава гастроентеролози от Йордания, Саудитска Арабия и Русия.

Високоспециализираният екип и апаратура в отделението по Интервенционална гастроентерология са предпоставка за извършване на сложна ендоскопска диагностика и безкръвно лечение на заболяванията на чернодробно-жлъчната и панкреатична система.

 

Свързани отделения