Д-р Асен Цеков от клиниката по Неврохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда взе отличието за млад лекар на първите годишни награди на Столичната лекарска колегия. Отличията бяха връчени по повод деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври – празник на Св. Иван Рилски Чудотворец. Наградите са признание за водещи специалисти и благодарност за усилията им в развитието на медицината.

Призът за млад лекар връчи председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, в присъствието на зам. министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков и председателя на комисията по Здравеопазване в Народното събрания д-р Даниела Дариткова. От името на д-р Цеков наградата прие началника на клиниката по Неврохирургия проф. Христо Цеков.

Д-р Асен Цеков е завършил медицина през 2011 г. в Медицински университет - София. Веднага след завършването си започва работа в в Клиниката по Неврохирургия на Болница Токуда. Има призната специалност по Неврохирургия от 2016 г. Участва в множество български и международни конгреси, като негови разработки са отличени многократно с награди. Разработва и участва в над 30 научни проучвания. Автор и съавтор на 9 публикации в български и международни списания. Има интереси предимно в областта на спиналната и детската неврохиругия.

Свързани отделения