Най-високата оценка за работата на здравните работници е признателността, доверието и благодарността, които получават от всеки пациент, прекрачил прага на УМБАЛ Токуда.

По повод днешния празник на всички лекари, здравни работници и служители на лечебното ни заведение, споделяме с вас част от посланията, които отправиха пациентите към тях.

„Имаме прекрасни лекари в България и трябва да ги ценим и да ги уважаваме. Макси живее втори живот. От сърце благодарим на всички лекари, на целия екип на клиника по Кардиохирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, на д-р Василев, че в нашето семейство стана коледно чудо и ние прекарахме заедно и весело празниците благодарение на всички тях“, това каза през сълзи от радост семейството на Максим.

„Тази ситуация, в която попаднахме ми върна вярата в лекарите. Аз бях изгубила доверие. Всеки гледа да мине работният ден и да си тръгне, но тук не е така. Ежедневно неонатолозите ми даваха изчерпателна информация и във всеки един момент аз знаех какви интервенции са направени и какво предстои на детето ми. Огромни благодарности на лекарите, които не спряха да се борят до края. Освен че спасиха живота на детето ми, спасиха моя живот и ми върнаха вярата в хората“, каза Кристина Германова.

„От всички морални качества, човек трябва да запазва добрината. В днешно време имаме достъп до все повече неща, но като че ли добрината в хората е все по-голяма рядкост. Добрите хора като д-р Чаушев трябва да се пазят и уважават. Той излъчва такава. Освен огромния професионализъм на всички специалисти, те създават спокойствие в пациента. Благодарен съм на целия екип!“, споделя Стайко Стайков.

„7 април е денят, в който изразяваме благодарност към всички лекари и професионализма им. Дълбок поклон пред тях за търпението, уменията и обичта към всеки един пациент. Всички специалисти около мен са винаги усмихнати и много благородни. Те харесват работата си. Обръщат огромно внимание на всеки един пациент. В момента аз се чувствам все едно съм у дома, говорим не само за условията, които са перфектни, но и за самото обслужване и отношение на медицинските специалисти. Не знам как издържат на голямото напрежение, защото тяхната професия е много трудна и отговорна - в техните ръце започва новият живот. Няма как да опиша благодарността си.“, с усмивка се обърна към екипа на УМБАЛ Токуда Стефка Филипова.

„Искаме да благодарим за грижите. Възхищаваме се на техните знания и умения, съчетани с толкова голяма човечност и отношение!“, пък каза майката на борбената Вяра Цветкова.

„Изключително внимателни са с всички пациенти тук, невероятно отношение и професионализъм, това получаваме. Целият екип на отделение УНГ са номер 1. Всички са усмихнати винаги и готови да помогнат! Бъдете все така всеотдайни и толкова големи професионалисти в работата си. Пациентите го ценят! С благодарности от сърце – майките на децата без сливици от 605 стая!“, с усмивки на лицата се обърнаха към здравните работници майките на едни от най-малките пациенти.

„Благодарен съм на всички от специалистите в кабинета, до всеки един в отделението. Екипът на доц. Гелев ми спаси живота. Не знам дали има думи, които могат да изразят признателността ми. Всички те са огромни професионалисти!“, каза Христо Рашев.

Един от пациентите, прекарал дълго време в болницата – Иво Христов пък сподели:

„Истински се възхищавам на медиците! Това е една от най-благородните професии. Бъдете живи, здрави и все така целеустремени. Благодаря за всичко, което сте направили за мен до момента и което продължавате да правите!“

„Благодаря за грижите! Бъдете все така всеотдайни, защото пациентите имат нужда от лекари и медицински специалисти с големи сърца като Вас!“ – Светла Маринова.