Това е изключително важна стъпка, която ще даде възможност на повече семейства да осъществят мечтата си за дете

След като изпълни всички изисквания на Фонд Асистирана репродукция, Центърът за Асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда сключи договор с държавната структура, която позволява кандидатстване за финансиране на процедури от пациентите на центъра. 

Повече за начина и условията за кандидатстване можете да научите тук и тук.  

Фонд Асистирана репродукция е структура към министъра на здравеопазването, която подпомага организационно и финансово български граждани за извършване на дейности по асистирана репродукция по ред и условия, определени в правилника за дейността му, който можете да прочетете тук

Едно от изискванията към лечебните заведения, които сключват договор с Фонда, е да имат над 25% успеваемост в процедурите през последните три години или при последните 100 процедури. 

Центърът за Асистирана репродукция в Болница Токуда е открит през 2018 г. Негов началник е д-р Мефтуне Шефкетова, лекар с много опит и доказани изключителни професионални успехи в областта на диагностицирането на инфертилитета и асистираните методи за репродукция. Към екипа на центъра през 2019 г. се присъедини д-р Сашо Райков, след 10-години работа в репродуктивни клиники в Испания - една от страните с най-развита репродуктивна медицина. В центъра работят още ембриолозите Светла Джунева и Владимир Стайков с много професионални успехи зад гърба си. Вижте повече за целия екип тук.  

Медицинската документация за кандидатстване за финансиране от Фонда се подготвя от избраното лечебно заведение, а останалите документи се попълват самостоятелно от пациента. В Центъра за Асистирана репродукция на Болница Токуда можете да разчитате на съдействие и препоръки относно процедурата в приятелска и уютна атмосфера.

Свързани отделения