Заради забраната за свиждания в усложнената епидемиологична обстановка, екипът на отделението по Неонатология прави мил жест към родителите, като ги води на виртуални срещи с бебетата им по Viber

Екипът на Неонатология съдейства за онлайн свижданията, за спокойствие на родителите на малките, които са се родили със здравословни проблеми, като недоносеност и се налага да изкарат понякога месеци в интензивния сектор.

Майките и бащите на малките герои ги виждат на екраните на телефоните си и им говорят, докато екипът на Неонатология полага за тях денонощна експертна грижа, за да могат по-скоро да се приберат у дома.

Родителите могат да се обаждат в часовете за свиждане, на телефон, който им се предоставя при хоспитализация на бебето им и на който се осъществява видео визитацията.

Отделението по Неонатология има трето ниво на компетентност и предоставя първокачествена грижа за недоносени, бебета с ниско тегло, родени след рискови бременности и при други рискови състояния. Екипът на д-р Радка Масларска въвежда нови методики в интензивното лечение на недоносените бебета като един от важните аспекти, на които държи, е изграждането и поддържане на близката връзка с родителите, която е с доказан положителен ефект за възстановяването им. В интензивния сектор се създава атмосфера, близка до домашната, използва се музикотерапия, при определени условия бебета и родители могат да живеят заедно в специални семейни стаи. 

И в условията на глобална пандемия със забранени свиждания и възможности за среща на живо, отделението не спира да подпомага процеса на връзка с родителите чрез иновативни решения като дистанционните видео посещения.

Отделението по Неонатология е новатор в много направления в грижата за най-малките пациенти като уникалната програма за ранен неонатален скрининг, обучения и програми за физическо развитие, масаж и гимнастика, хранене, специализирани консултации на деца до 1 годинка и др. 

 


 Всички медицински екипи продължават да работят без прекъсване!

Всички клиники, отделения и структури на болницата и медицинския център работят в нормалния си график, при засилени противоепидемиологични мерки, които включват пълна дезинфекция 4 пъти в денонощието, включително в двора на болницата, измерване на температурата на всеки влизащ в сградата, изпращане на пациенти с висока температура към входа на Спешно отделение за допълнителна оценка, различен вход за персонала.

Независимо от глобалната заплаха COVID-19, медицинските екипи на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда са до своите пациенти непрекъснато, отговорни и мотивирани, и нито за момент не са изоставили ежедневната им необходимост от качествена медицинска грижа.

Призоваваме Ви да не се поддавате на паниката и да не пренебрегвате здравословното си състояние. При необходимост, незабавно се консултирайте със специалист.

Уверяваме Ви, че Болница Токуда е обезпечена с всички предпазни средства за лична защита и се грижи стриктно за безопасността и здравето на своите пациенти.

Свързани отделения