Безплатни профилактични прегледи на новородени деца до 6-месечна възраст организира МБАЛ „Токуда Болница София”. Консултациите ще се правят безвъзмездно всяка последна събота на месеца между 10,00 и 14,00 часа в кабинета по неонатология, като за следващите три месеца прегледите ще бъдат на 28 август, 25 септември и 30 октомври. От родителите няма да се изискват икакви документи, само предварително записан час на телефон: 02/403 4000.

Прегледите на бебетата са част от скрининговата програма на МБАЛ „Токуда Болница София” за ранно проследяване на здрави, рискови и недоносени бебета. По време на консултацията неонатолозите ще изследват физическото и нервно-психичното развитие на децата. 

„Ранното диагностициране на вродените заболявания и отклоненията в адаптацията на бебетата позволява да се вземат навременни мерки и да се предотвратят късните усложнения”. Това съобщи д-р Радка Масларска – началник на отделението по „Неонатология”. „От друга страна, профилактичните прегледи и скриниговите изследвания дават спокойствие на родителите при отглеждането на децата им”, допълва д-р Масларска.

Целта е да бъдат обхванати не само децата, родени в МБАЛ „Токуда Болница София”. Желаещите трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 4034 000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Посетете страницата на отделението по Неонатология.

Свързани отделения