За поредна година екипът на Клиниката по Съдова хирургия се включва в кампанията за превенция по хронична венозна болест ''Вземи краката си в ръце''

Консултации ще се провеждат в градове от цялата страна между 29 юни и 10 юли, според графика, публикуван на venite.bg, където се осъществява и самото записване.

Специалистите по съдова хирургия от Болница Токуда д-р Боряна Минкова и д-р Иво Кавалджиев ще преглеждат безплатно пациенти съответно на 29 и 30 юни, след предварително записване на час на сайта venite.bg.

Кампанията е инициирана от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, чийто член на УС е началникът на Клиниката по съдова хирургия на Болница Токуда, проф. д-р Васил Червенков.

Повече от 20 години Дружеството организира безплатни прегледи за хронична венозна болест в рамките на национална информационна кампания за превенция по хронична венозна болест. Инициативата има за цел да повиши информираността на обществото относно рисковете от появата на разширени вени, ранните симптоми на венозната болест, необходимостта от своевременна диагностика и лечение.

От разширени вени, или хронична венозна болест страдат над 50% от българите, като честотата при жените е почти два пъти по-голяма от тази при мъжете. От дружеството съветват хората над 40 г. да правят консултации със съдов хирург профилактично, дори да нямат установено заболяване на венозната система.

Според данните 30-40 000 българи ежегодно се лекуват консервативно, а 10 000 претърпяват хирургическа интервенция. 20% от пациентите са в напреднал стадий на заболяването.

Хроничната венозна болест на долните крайници е едно от най-разпространените заболявания  в развитите страни на Европа и Северна Америка. За Стария континент данните сочат, че от лека форма на хронична венозна болест страда 80-85% от населението, а варикозни вени имат 60% от жените и 40% от мъжете.


 

За широк спектър на съдови заболявания, Kлиниката по Съдова хирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда предлага най-модерни методи на лечение в условията на максимален комфорт за пациентите и техните близки. 

В лечението на разширени вени на долните крайници (Варикозна болест) опитният и доказан екип рутинно прилага ендовенозна лазерна аблация и механо-химична аблация – съвременни минимално инвазивни метод, алтернатива на класическия „стрипинг“. 

Клиниката предлага пълна гама на неинвазивни и миниинвазивни методи на диагностика на съдовите заболявания за прецизно определяне на методите на лечение.

 

Свързани отделения