Консултациите ще се извършват в рамките на два месеца от 15 октомври 2018 г.

Пациенти със симптоми на нарушения на съня ще могат да посетят безплатно специалист от Клиниката по Неврология и Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Кампанията стартира на 15 октомври и ще продължи 2 месеца. Необходимо е предварително записване на тел.: 02/403 4911 и 0884 993 248.

Безвъзмездните консултации са насочени към хора, които страдат от хъркане, внезапно спиране на дишането по време на сън, безсъние, събуждане със сърцебиене и задух, изразена дневна сънливост и повишена умора. Рисковите групи пациенти са с наднормено тегло, мъже над 45 години, пациенти със захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания и такива, претърпели мозъчен инсулт.

Проблемите със съня са често явление в съвременния живот – около 25% от населението страда от някой от класифицираните от специалистите 85 вида такива нарушения. Едно от най-честите страдания, на което е необходимо да се обърне сериозно внимание, е обструктивната сънна апнея (спиране на дишането по време на сън). Освен неприятното хъркане, тя е доказан рисков фактор за сърдечен инцидент, инсулт и захарен диабет. Друга статистика показва, че 25% от пътните злополуки са причинени от заспиване на волана, дължащо се в голяма степен на сънна апнея или друго нарушение на съня.

Повечето страдания, свързани със съня, са лечими от съвременната медицина. Профилактиката и ранната диагностика са препоръчителни за избягване на негативните последствия от тях. Лабораторията по Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разполага с ново модерно оборудване за диагностика и изследване на съня. Специалистите по медицина на съня са едни от малкото в страната, специализирали в тази област.

Желаещите да се прегледат пациенти с посочените проблеми, могат да го направят чрез предварително записване на тел.: 02/403 4911 и 0884 993 248.