Безплатни прегледи за нарушения на съня стартираха в Токуда Болница

 Безвъзмездни консултации за нарушения на съня предлага Токуда Болница от началото на годината. В специализирания кабинет по Медицина на съня към Клиниката по Неврология в японската болница ще се извършват прегледи за обструктивна сънна апнея (спиране на дишането по време на сън), безсъние, синдром на неспокойните крака, бруксизъм (скърцане със зъби), нарколепсия и др.

Страдащите от проблеми със съня могат да се възползват от безплатните прегледи като се запишат предварително на тел. 02/403 4911 или 02/403 4000.

Акцент на консултациите е поставен върху най-честото нарушение на съня, от което страдат милиони хора по света – обструктивна сънна апнея. Състоянието, което повечето хора познават чрез външната му проява - хъркане, се характеризира с отпускане мускулатурата на горните дихателни пътища и спиране на дишането по време на сън няколко пъти на час с продължителност от 10 секунди до повече от минута. Освен, че партньорите на засегнатите хора не могат да спят от шума, това нарушение на съня носи потенциални сериозни рискове за здравето като сърдечно-съдови и мозъчно-съдови проблеми, диабет, постоянна умора и сънливост, намалена трудоспособност.

На пациентите, при които се установят нарушения, специалистите по Медицина на съня предлагат най-съвременни методи за лечение в специализираната Лаборатория по Медицина на съня към Клиниката по Неврология на Токуда Болница. 

Прегледите ще се провеждат от вторник до петък всяка седмица. Необходимо е предварително записване на тел. 02/403 4911 или 02/403 4000.