Безплатни прегледи по документи за пациенти с тежки заболявания на съдовете на крайниците организират хирурзите от МБАЛ „Токуда Болница София”

 

Съдовите хирурзи от японската болница ще дават второ мнение на пациенти без алтернатива за възстановяване на кръвоснабдяването на крайниците

Безплатни консултации по документи от съдовите хирурзи на МБАЛ „Токуда Болница София” ще се провеждат през целият месец май. Те са планирани завсеки делничен ден между 08.30 до 15.00 ч. след предварително записване на тел: 02/ 403 4918.

Към съдовите хирурзи за втора консултация могат да се обръщат пациенти, преценени като неподходящи за артериална реконструкция или реваскуларизация (възстановяне на кръвоснабдяването) на крайниците. Необходимо е пациентите да предоставят на място своята медицинска документация – епикриза от предходно лечение или амбулаторен лист от преглед, посочващи лекарско становище за състоянието им.

В някой случаи на нарушено кръвоснабдяване на крайниците пациентите биват насочвани за ампутация. Тези състояния най-често са породени от значителни натрупвания на атеросклеротични плаки на съдовете на крайниците, водещи до тежка артериална недостатъчност и последваща опасност от развиване на гангрена. Такива пациенти могат да се обърнат за второ мнение и консулатция към съдовите хирурзи на МБАЛ”Токуда Болница София”.

Клиниката по Съдова хирургия и ангиология към МБАЛ „ Токуда Болница София „ разполага с високоспециализиран медицински екип за диагностика, лечение и профилактика на всички видове заболявания на периферните съдове: артериални, венозни и лимфни. В своята практика медицинският екип следва последните в световен мащаб препоръки за повлияване на периферните съдови заболявания, като специален приоритет са миниинвазивните ендоваскуларни процедури.

Свързани отделения