Безплатни очни прегледи за глаукома организира МБАЛ „Токуда Болница София”

Пациенти с установена глаукома или със съмнение за заболяването ще бъдат прегледани безплатно от офталмолозите на „Токуда”

Безплатни прегледи на пациенти с установена глаукома или със съмнение за заболяването организира МБАЛ „Токуда Болница София”. Те ще бъдат извършени на 07.03.2009 г. (събота)  от 08.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел: 02/403 4000.

„Международните проучвания сочат, че глаукомата е основна причина за слепотата. Лечението на това заболяване е възможно само при навременна лекарска намеса”, съобщи д-р Веселин Даскалов - началник на отделението по Офтамология в МБАЛ „Токуда Болница София”. Той добавя, че за ранното откриване на глаукомата съществено значение имат редовните прегледи при офталмолог поне веднъж годишно.

Безплатната консултация включва преглед от специалист, определяне на зрителната острота, измерване на вътреочното налягане и оглед на зрителния нерв чрез офталмоскопия. Освен това препоръки за лечение, когато това се налага. Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите.

Прегледите са част от програма, посветена на Световния ден на глаукомата. В рамките на инициативата освен безплатните прегледи ще бъде организирана отворена за пациенти лекция „Глаукома и важността на ранното лечение”, която ще се проведе на 12 март (четвъртък) от 16,30 часа в Аулата на  МБАЛ „Токуда Болница София”.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 403 4000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Посетете страницата на отделението по Офталмология.

 

Свързани отделения