Безплатни детски прегледи организира МБАЛ „Токуда Болница София”

Педиатрите ще преглеждат записаните деца на 16 декември 2010 между 08.00  и 16.00 часа

МБАЛ „Токуда Болница София” организира безплатни детски конслутации за профилактика и ранна диагностика на бъбречните заболявания на 16 декември 2010 година от 08,00 и 16,00 часа в Клиниката по Педиатрия. Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на регистратурата на Клиниката по педиатрия или на тел: 02/403 4948.

Между 2 и 4% от всички вродени аномалии засягат бъбреците.

 „Когато едно бъбречно заболяване е установено навреме, възможно най-рано в детската възраст – толкова по-големи са шансовете за пълно излекуване и преодоляване на последствията в по-късна възраст”, казва доц. д-р Маруся Лилова, д.м. – началник на Клиниката по педиатрия на МБАЛ „Токуда Болница София”.

Доц. Лилова допълва, че само чрез профилактичните прегледи от педиатър-нефролог могат да бъдат установени навреме на бъбречните заболявания. Предприетите навреме терапевтични мерки са единственото средство да се избегне хронифицирането на заболяванията и по-късните усложения бъбречните проблеми -  в това число и най-опасното – хронична бъбречна недостатъчност.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на регистратурата на Клиниката по педиатрия или на тел: 02/403 4948. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Свързани отделения