Безплатни детски прегледи организира МБАЛ „Токуда Болница София”

Педиатрите ще преглеждат записаните деца на 30 и 31 май между 08,00  и 14,00 часа

МБАЛ „Токуда Болница София” организира безплатни профилактични прегледи  на деца по повод Деня на детето – 1 юни. Целта на консултациите е ранна диагностика и профилактика на едни най-разпространените детски болести и проблеми – проблеми с теглото и обмяната на веществата. Обект на безплатните прегледи ще бъде и скрининг за заболяванията на щитовидната жлеза с ехографско изследване. 

Прегледите ще се извършат на 30 и 31 май в Клиниката по педиатрия между 08.00 и 14.00 часа. Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите.

„Подобряването на детското здраве и на достъпа на децата до качествено медицинско обслужване е наша основна задача като педиатри”,  казва доц. д-р Маруся Лилова, д.м. – началник на Клиниката по педиатрия на МБАЛ „Токуда Болница София”. Тя допълва, че профилактиката и ранната диагностика на заболяванията в детска възраст са най-сигурните оръжия за предпазване от социално значимите и хронични болести в зряла възраст. 

По време на консултациите ще бъде направена цялостна оценка на здравословното състояние на детето, както и препоръки за лечение, когато това се налага.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/403 4000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Свързани отделения