Безплатeнабдоминален ехографски скрининг на бебета в „Токуда Болница София”

Децата до 6 месеца възраст ще бъдат изследвани с ултразвуков апарат последната събота на месец март – 30.03.2011

Безплатен скрининг на коремните органи на бебета до 6 месечна възраст организира МБАЛ „Токуда Болница София” всяка последна събота от месеца. Консултациите ще се извършват от екипа на отделението по Неонатология безвъзмездно и имат за цел да отхвърлят или установят заболявания на бъбреците, черния дроб, панкреаса и др. при  новородените.

Прегледите ще се провеждат всяка последна събота на месеца между 10,00 и 14,00 часа в кабинета по Неонатология. От родителите няма да се изискват никакви документи, а само предварително записан час на телефон: 02/403 4000.

Прегледите на бебетата са част от скрининговата програма на МБАЛ „Токуда Болница София” за ранно проследяване на здрави, рискови и недоносени новородени. По време на консултацията неонатолозите ще изследват и физическото и нервно-психичното развитие на децата.

Целта е да бъдат обхванати не само децата, родени в МБАЛ „Токуда Болница София”. Желаещите трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 4034 000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Свързани отделения