През изминалата 2023 г. в Клиниката по акушерство и гинекология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда се родиха 1686 бебета. Новородените са с 82 повече в сравнение с предходната година. Момичетата водят като брой момчетата с много малка преднина – 14 повече. През 2023 г. в болницата проплакаха 60 двойки близнаци.

Момиченце е първото бебе за 2024 г. в нашата болница, което се роди на 1 януари в 00:18 ч. чрез Цезарово сечение. Екипът, който посрещна първото ни бебе, е в състав от акушер-гинеколозите д-р Антония Герганова и д-р Мария Такова, анестезиолог д-р Полина Тонинска, неонатолози д-р Слава Денева и д-р Яна Станоева, акушерка Деница Илчева и медицинска сестра Гергана Иванова.

Последното бебе за изминалата година е момченце. Родено е по естествен път в 17:37 ч. на 30 декември 2023 г. с помощта на акушер-гинеколога д-р Весела Маркова, анестезиолога д-р Биляна Каменова, неонатолога д-р Василена Александрова, акушерките Деница Илчева и Зоя Луканова.

На всички новородени желаем здраве и много щастливо детство!

Екипът ни Ви благодари, че избирате Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда за най-важните моменти в живота си! Желаем Ви здрава, щастлива и споделена 2024-та година!