от Красимира Бунева
Благодарности към д-р Пенев, д-р Дормушева, д-р Лекова, медицинските сестри и санитари в COVID отделение, екипа на Спешно отделение
 
Искам да изкажа своята благодарност към всички лекари, които се погрижиха за мен и моето здраве. На 01.11.2020 г към 8:30 посетих спешен кабинет Ковид поради затруднено дишане, висока температура, кръвохрачене. Много внимателно бях прегледана. Направиха ми снимка на бели дробове, антигенен тест и ПСР тест. Оказа се, че и двата теста са поожителни и че имам двустранна пнивмония. Лекаря от спешното поддържаше непрекъснато връзка с д-р Пенев от пулмологията ( КОВИД отделинието). Благодаря на д-р Пенев , че бях приета за лечение в отделението. През целия четиридневен престой бях свидетел на това, как лекари, мед сестри и санитари си грижат за всички нас с огромна всеотдайност. Незнам как издържаха с тези придпазни очила маски екипи, но виждах само едни уморени, но силни погледи! Борят се със зъби и нокти да се държат те и психически и физически за да оцелеят и бъдат излекувани пациентите. Адски и трудно да бъдеш силен в такъв тежък момент на пандемия. Дори храната беше прекрасна.
Вече съм изписана но все още на домашно лечение.
Поклон до земята пред целия екип: д-р Пенев, д-р Дормушева, д-р Лекова, мед сестрите Нинчето, Краси и всички други на които не успях да запомня имената и на санитарите също.
Благодаря ви неуморни и всеотдайни хора! Вие сте достойни лекари за уважение!
Благодаря и на доц Стоева( въпреки нейното отсъствие) че е успяла да създаде екип от едни достойни за уважение кадърни лекари! Бъдете живи и здрави всички и нека всеки приет болен пациент излезе здрав от тази нелека борба с коварната Пандемия! Бог да ви даде сили и здраве да се държите на крака!
Обичам ви защото спасихте моя живот. Макар и да имаше по тежки случаи от моя д-р Пенев вече е моя ангел спасител, защото ако не беше той аз незнам на какво ниво от заразата щях да бъда.
Но няма да се връщам назад, а ще гледам напред заедно с вас екипа от Ковид отделиниито напред с позитивизъм и устрем към победа! Още веднъж да са живи и здрави моите спасители❤️ Падам на колене пред вас и вашия профисионализъм! Бъдете много щастливи❤️
 
Красимира Бунева (бях в стая 419 първо легло на Ковид отделението)
 

Свързани отделения