Урология

Лазерно лечение на простатен аденом

С най-съвременния лазер в урологичната хирургия бе оборудвано отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Това е Holmium Pulse 120H, модел 2017 година.

Този апарат има безспорни предимства при минимално травматичното и безкръвно лечение на заболявания като хиперплазия на простата, камъни в уретерите и камъни в бъбреците.

"При лазерното отстраняване на увеличената простатна тъкан процесът на вапоризация е изключително щадящ. Практиката показва, че при пациенти, лекувани с новия лазер, възстановяването е изключително бързо. Катетърът може да бъде отстранен почти веднага, като е възможно пациентът да се прибере вкъщи още в същия ден“

По време на уретероскопия с лазера могат прецизно да бъдат разпрашени камъни по хода на пикочопроводите и така да се избегнат усложненията. При камъни в бъбреците апаратът позволява едновременното провеждане на лазерна литотрипсия и аспирация на парченцата от раздробения конкремент.

С новия лазер и инсталирането на роботът Да Винчи отделението по Урология се утвърждава като водещ Ендоурологичен център в България с богат опит в извършването на модерни, минимално травматични и щадящи оперативни интервенции. 

Ако Вие имате доказано доброкачествено увеличена простата, Вие би трябвало да сте информиран, че:

  1. Постиженията на съвременната фармация предоставят възможност за медикаментозно повлияване на симптомите на увеличената простата - от познатите от телевизионни реклами добавки към храната до най-съвременните лекарства, доказали своята ефективност в последните 15 години. Всички те водят до облекчаване на състоянието, но не лекуват причината за Вашите оплаквания!
  2. Лечението на доброкачествено-увеличената простата е СТРОГО хирургично! Като се започне от класическата „отворена” операция, която все още има своето значение, Транс Уретралната Резекция (ТУР) и се стигне до съвременното и високотехнологично отстраняването на увеличената част от простатата с Лазерен лъч.
Какво представлява Лазерното лечение?

ТУР-ът на простата остава „златен стандарт” в лечението на доброкачественото простатно увеличение. Това е ендоскопски метод, при който през уретрата (пикочния канал) се въвежда оптичен хирургичен инструмент и простатата се изрязва постепенно на малки части с помощта на електрически ток.

Лазерното лечение на простатата постига ефект, идентичен с този при класическия ТУР. При модерния метод, обаче, тъканта не се изрязва, а се изпарява под действието на фокусираната енергия на лазера. Вапоризирането постепенно и щадящо отстранява увеличанета тъкан милиметър по милиметър. Интервенцията е свързана с минимална кръвозагуба, а рискът от усложнения е сведен до минимум. Ето защо лазерната хирургия на простатен аденом е подходяща за мъже със сърдечно-съдови заболявания с назначена антикоагулантна терапия. Допълнително предимство на метода е бързото възстановяване на пациентите, което означава и по-кратко време за носене на катетър след интервенцията.

 

 

Предимствата на Урологията в АСК УМБАЛ Токуда:
  • Ние първи приложихме лазерното лечение на доброкачествено увеличение на простатата и имаме най-голям опит в нашата страна
  • Ние имаме капацитета и уменията да лекуваме и пациенти със съпътстващи заболявания благодарение на добрата колаборация със структурите на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.
  • Нашият подход към всеки пациент е подчинен на цялостното обхващане на хода на заболяването, минимизирането на риска от възможни усложнения и не на последно място – зачитането на личността и достойнството на всеки един човек.   
Как мога да се прегледам от уролог в Токуда?
  • На телефон 02/403 4910

Модерният уред „изпарява” тумора и спомага за пълното и бързо възстановяване на пациента. 

С уникален лазер за оперативно лечение на аденом на простатата разполага отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. С помощта на авангардната апаратура специалистите-уролози оперират доброкачественото уголемяване на простатата. Първата подобна операция бе извършена именно в Болница Токуда.