Кардиохирургия

Смяна на клапа на сърце

В Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда рутинно се извършва съвременно клапно протезиране. Нашият екип има голям опит в хирургичната смяна на клапи на пациенти, за които се полагат висококвалифицирани грижи по време на болничния престой.

Приемът се извършва по НЗОК. 

  • Смяна на аортна клапа

Смяната на аортна клапа е рутинна операция за екипът от кардиохирурзи в лечебното заведение. При нея увредената аортна клапа се заменя с изкуствена сърдечна клапа.

Изкуствените аортни клапи са два вида - механични или биологични. Каква клапа да бъде поставена ще прецени Вашият лекуващ кардиохург в зависимост от Вашето заболяване, общото Ви здравословно състояние и др. фактори.

Средният болничен престой в болницата е 6 дни, като тук се включва и денят, в който пациентът се приема и се извършват предоперативните изследвания, консултации и подготовка.

  • Смяна на митрална клапа

Смяната на митрална клапа е кардиохирургична операция, която се извършва рутинно в сърдечната хирургия на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда от висококвалифицирани хирурзи с голям опит в това направление.

 
Смяна на митрална клапа се налага, когато специалистите по кардиология и кардиохирургия установят:
  • стеноза на митралната клапа, т.е. стеснение, което затруднява движението на кръвта към лявата камера на сърцето или
  • отпускане на клапата, което води до излив в лявото предсърдие и обратно в белите дробове
  • други клапни заболявания и пороци

Средният болничен престой в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда е 6 дни, като тук се включва и денят, в който пациентът се приема и се извършват предоперативните изследвания, консултации и подготовка.