Кардиохирургия

Смяна на клапа на сърце

В МБАЛ "Токуда Болница София" рутинно се извършва съвременно клапно протезиране. Нашият екип има голям опит в хирургичната смяна на клапи на пациенти, за които се полагат висококвалифицирани грижи по време на болничния престой.

Приемът е по НЗОК по клинични пътеки.

Смяна на аортна клапа

Смяната на аортна клапа се налага, когато се установи от специалстите по Кардиология при ехокардиографски изследване /консултация може да бъде направена в кабинетите по Кардиология на Токуда след предварително записване на тел: 02/403 4912 или 02/403 4116 или след посещение в Неотложно звено на Токуда, където ще бъде повикан консултиращ кардиолог/.

Аортната клапа може да бъде увредена в следствие на аортна недостатъчност или частично блокирана / запушена, което състояние се нарича аортна стеноза.

Смяната на аортна клапа е рутинна за Кардиохирургията на Токуда Болница  интервенция. При нея увредената аортна клапа се заменя с изкуствена сърдечна клапа.

Изкуствените аортни клапи са два вида - механични или биологични. Каква клапа да бъде поставена ще прецени Вашият лекуващ кардиохург в зависимост от Вашето заболяване, общото Ви здравословно състояние и др. фактори.

Средният болничен престой в Токуда Болница София е 6 дни, като тук се включва и денят, в който пациентът се приема и се извършват предоперативните изследвания, консултации и подготовка.

Смяна на митрална клапа

Смяната на митрална клапа е кардиохирургична операция, която се извършва рутинно в сърдечната хирургия на Токуда Болница София от висококвалифицирани хирурзи с голям опит в това направление.

Смяна на митрална клапа се налага, когато специалистите по Кардиология и Кардиохирургия установят:

  • стеноза на митралната клапа, т.е. стеснение, което затруднява движението на кръвта към лявата камера на сърцето или
  • отпускане на клапата, което води до излив в лявото предсърдие и обратно в белите дробове
  • други клапни заболявания и пороци

Средният болничен престой в Токуда Болница София е 6 дни, като тук се включва и денят, в който пациентът се приема и се извършват предоперативните изследвания, консултации и подготовка.