През 2023 Аджибадем Сити Клиник ще отбележи Световния ден за борба с рака с кампанията "Не си сам в борбата с рака".

Всяка година на 4 февруари здравната общност се обединява в издигането на колективен глас срещу рака. Като водеща здравна организация в България, Аджибадем Сити Клиник се стреми да повиши информираността относно раковите заболявания и да насърчи редовните профилактични прегледи.

Според водещи специалисти в областта на онкологичните заболявания, ракът е напълно лечим и до 40% от случаите могат да бъдат предотвратени чрез мерки за превенция и ранно диагностициране.

Едно от задължителните условия за успешно лечение при откриването на онкологично заболяване е наличието на голям екип от специалисти в различни области на медицината, които да работят заедно.  За избора на терапия за всеки пациент е важно всички лекари да участват в обсъждането на случая на т.нар. онкологична комисия и решението за конкретно лечение да бъде взето на база на становището на всеки специалист.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, част от групата на Аджибадем Сити Клиник, прилагат мултидисциплинарен подход на лечение при всеки индивидуален случай. Нашите специалисти са неотлъчно до пациентите по целия път в битката с рака, осигурявайки надеждно лечение и морална подкрепа.

Болниците Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост са оборудвани с най-съвременната апаратура за ранна диагностика и лечение на онкологични заболявания.

В Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна работят специалисти с редица квалификации и значителен опит в диагностиката на онкологични болести. Клиниката разполага с добре оборудван сектор Образна диагностика, където в партньорство с колегите си рентгенолозите прилагат ранно откриване на този тип заболявания.

Тази година в подкрепа на кампанията "Не си сам в борбата с рака" Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост  раздадоха на своите онкоболни пациенти подаръци в знак на внимание и подкрепа към тях.