Обединени в грижата за Вас

Аджибадем Сити Клиник е една от най-големите групи лечебни заведения в България с водеща роля в предоставянето на медицински услуги в различни области на медицината.

Създадена през 2016 г., групата е обединение от лидерите в болничното здравеопазване в страната - Болница Токуда и City Clinic, заедно с един от най-големите здравни холдинги в Турция - Acibadem. Състои се от две болници в гр. София, една от които с две болнични бази, два диагностично-консултативни центъра и един Медицински център в гр. Варна, в които работят над 2500 служители.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост са единствените лечебни заведения в България, акредитирани по международния стандарт за качество и безопасност в здравеопазването - Joint Commission International (JCI).

Здравната група се отличава с модерно технологично оборудване, уникални за страната медицински услуги и иновативни техники за диагностика, лечение и профилактика, спешни състояния и здравни грижи в почти всички медицински направления.

Основна мисия на Аджибадем Сити Клиник е да обединим нашите усилия, за да предложим най-комплексната грижа за Вашето здраве от утвърдени специалисти с помощта на съвременни методи и последните технологии на модерната медицина.

Лечебните заведения от групата на Аджибадем Сити Клиник в България са част от международната организация IHH Healthcare Berhad и техният бранд Acibadem, базиран в Турция.


 

 

IHH Healthcare и Acibadem

Лечебните заведения от групата на Аджибадем Сити Клиник в България са част от международната организация IHH Healthcare Berhad и техния бранд Acibadem, базиран в Турция. 

IHH Healthcare Berhad е частна здравна група от Малайзия и Сингапур, лидер при предоставянето на висококачествени здравни услуги и най-голямата частна здравна група в Азия.

История

 • 2020 г.

  JCI Реакредитация на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ

 • 2016 г.

  Сливане на Болница Токуда, City Clinic и Acibadem

 • 2015 г.

  Получаване на статут на Университетска болница, Придобиване на City Clinic Бургас и Откриване на City Clinic Онкологичен център

 • 2014 г.

  Споразумение с  MD Andreson и JCI Акредитация 

 • 2013 г.

  Споразумение с Partners Healthcare

 • 2012 г.

  Откриване на City Clinic Сърдечно-съдов център

 • 2011 г.

  Придобиване на City Clinic Варна

 • 2010 г.

  Откриване на City Clinic

 • 2006 г.

  Откриване на Болница Токуда

Управленски екип

Награди

Клинични проучвания

Аджибадем Сити Клиник разполага с два центъра за клинични проучвания - болница Токуда и УМБАЛ. Центровете предоставят висококачествени услуги за ефективно и етично провеждане на клинични изпитвания. В тях се организира, координира и подпомага провеждането на едноцентрови и многоцентрови клинични проучвания фази I, II, III и IV, неинтервенционални проучвания, медицински научни изследвания и осъществява контакт с възложители на клиничните изпитвания, главни изследователи, пациенти и „Комисия за предварителен контрол на клиничните изпитвания/проучвания“.

Дарителство

Болниците от групата на Аджибадем Сити Клиник имат целогодишна активна кампания за набиране средства за подпомагане лекарите и дейността на болниците. Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на техническо оборудване, консумативи и апаратура за медицинския персонал и лечебните заведения.