В рамките на кампанията "За бъдеще без рак" на Аджибадем Сити Клиник беше организирана дискусия с водещи специалисти в областта на лъчетерапията, които разказаха за нововъведенията в тази специалност.

Д-р Николай Недев, началник отделение по Лъчелечение и радиохирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост и д-р Калоян Йорданов, началник на отделение по Лъчетерапия и радиохирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда взеха участие в съвместен уебинар.

Модератор на дискусията беше Евгения Александрова, председател на Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ).

Дискутираните теми по време на уебинара са свързани с ефективността и прецизността в модерната лъчетерапия и най-новите техники при лъчелечението. Спецалистите обясниха подробно техниката „Задържане на дишането“ при провеждане на лъчелечение при пациенти с рак на лявата гърда, когато облъчването е в непосредствена близост до сърцето. Двамата ръководители на отделенията по лъчетерапия обясниха предимствата при лечение на рак на шийката на матката и при простатен карцином посредством Брахитерапия.