Стопляща сърцето инициатива, се проведе по случай 1 юни- деня на детето в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. 

Болницата отвори вратите си за група ентусиазирани деца за вълнуваща обиколка “зад кулисите”. Събитието предложи неповторима възможност на децата да разгледат различни отделения, да се срещнат с лекари и да получат знания от първа ръка за света на медицината.

Озарени с любопитство и усмивки на лицата, малките посетители се впуснаха във вълнуващо приключение из коридорите на болницата. Децата имаха възможност да посетят различни кабинети и бяха топло посрещнати от медицинските специалисти които отговориха търпеливо на всички техни въпроси. 

Педиатърът д-р Тодор Тодоров посрещна децата и създаде приятелска атмосфера, в която децата да се чувстват удобно да зададат всички въпроси. Кардиологът д-р Владислав Пакеров впечатли малчуганите с уредите за дефибрилация, а в отовор децата възклихнаха, че когато пораснат искат да спасяват сърца. Гастроентерологът д-р Александър Маринов показа как се извършва ехографска диагностика на корем отблизо, а ангиологът д-р Айлин Фърънджъ разкри на децата пътят на вените чрез Ехо-Доплер.

Децата имаха възможност да боравят с медицинско оборудване под наблюдение и да усетят лекарската професия отблизо. Акцентът на деня беше посещението на Клиниката по образна диагностика, където, посрещнати от доц. Веселка Стойнова децата се включиха в интерактивни дейности, разглеждайки с интерес любимите си детски играчки “отвътре”.

Събитието завърши с искрена благодарност от страна на децата и посещение на администрация, където се срещнаха с прокуриста на болницата- г-н Мелих Карахасаноглу и получиха изненади по повод празника. Много от децата си тръгнаха с новооткрити стремежи в областта на здравеопазването, а в очите им блестеше възхищение от новите знания.