Д-р Елена Димитрова, лекар - специализант в Клиниката по Нуклеарна медицина, завоюва престижното първо място за постерна презентация на Международната конференция по хибридно диагностика (IPET 2024). Събитието, организирано от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), се проведе във Виена и събра водещи специалисти от цял свят, които обмениха идеи и нови открития в областта на хибридната образна дигностика.

Конференцията IPET 2024 е част от поредица успешни събития, организирани от МААЕ, като предишните издания включват IPET 2007 в Банкок, IPET 2011 и IPET 2015 във Виена, както и виртуалното издание IPET 2020. Основната цел на тези конференции е да представят най-новите постижения в хибридната образна дигностика

Д-р Елена Димитрова бе отличена за своята изследователска работа на тема "Ролята на 18F-FDG при проследяване на бластна неоплазия от плазмацитоидно-дендритни клетки (BPDCN) - диференциална диагноза между белодробно ангажиране и атипична белодробна инфекция", която бе представена и под формата на постер на IPET 2024. Нейният проект привлече вниманието на международното жури с иновативния си подход към диагностиката и лечението на онкологични заболявания чрез хибридни технологии.

Конференцията IPET 2024 предоставя на участниците уникална платформа за споделяне на знания и опит в хибридната диагностика. Специалните сесии за етика, лидерство, образование и застъпничество за правата на пациентите подчертават значението на професионалното развитие и лидерските качества в медицината.

Свързани отделения